Lactosevrije rijstepap met amandel en kersensaus

Lactosevrije rijstepap met amandel en kersensaus

40 min.

Bereidingswijze

Zo maak je het
Rijstepap
  • Voeg het water bij de rijst en breng het geheel aan de kook . Laat de rijst ongeveer 2 minuten, op normaal vuur, koken en blijf roeren Voeg de Arla LactoFree Volle Melk toe en breng het mengsel aan de kook. Kook de pap op laag vuur, ongeveer 40 minuten, totdat de rijst gaar is. Zet de pap afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Bij voorkeur de gehele nacht.
Rijst a la Mande
  • Neem een (hele) amandel apart en hak de rest fijn. Roer de rijstpudding met vanillepoeder, kokosbloesemsuiker en de gehakte amandelen door elkaar. Spatel de hele amandel door de pap. Zet de rijstepap nog even terug in de koelkast voordat hij geserveerd wordt. Schenk voor het serveren de warme kersensaus over de Rijst a la Mande. De persoon die de hele amandel krijgt, wint een prijs.
Eet smakelijk!
Tips

Gebruik altijd Arla LactoFree volle melk voor het beste resultaat.

Tips

Een langere kooktijd op laag temperatuur zorgt ervoor dat de pap wit blijft. Zet het vuur lager en roer tussendoor.

Ingrediënten

Rijstepap
Arla Lactofree Volle melk
1 L
Water
3 dl
Dessertrijst
180 g
Rijst a la Mande
Amandelen, grof gehakt
100 g
Kersensaus
1 glas
Vanillepoeder
¼ tl
Kokosbloesemsuiker
5 g