Skyr met bosbessen chia compote, natuurlijke havermout en ahornsiroop

Skyr met bosbessen chia compote, natuurlijke havermout en ahornsiroop

Haal het beste uit Arla skyr met chia compote en ahornsiroop. Het is heerlijk verfrissend!

Bereidingswijze

  • 1. Verwarm de bevroren bosbessen op lage temperatuur in een pan. Voeg indien nodig een beetje water toe. 2. Voeg de limoensap en de suiker toe en laat zachtjes sudderen om de suiker op te lossen. 3. Haal de pan van het vuur, voeg het chiazaad toe en roer het geheel zachtjes maar goed door elkaar. 4. Roer het geheel af en toe door tot het volledig is afgekoeld. Je kan dit mengsel ongeveer een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Schep de skyr in twee kommen en bedek het met een lepel bosbessen chia compote, havermout en ahornsiroop. Decoreer eventueel met de blaadjes rode klaverzuring. Serveer meteen.
Eet smakelijk!
Tips

voor de foto is rode klaverzuring gebruikt. Als je dit niet kan vinden kan je dit vervangen voor bijvoorbeeld wat blaadjes verse munt.

Ingrediënten

Bosbessen chia compote
Bevroren biologische bosbessen
200 g
Sap van halve limoenen
Suiker
75 g
Chiazaadjes
50 g
Arla® skyr naturel
450 g
Havermout
3 el
Ahornsiroop
2 el