Skyr vanille met banaan en chocolade

Skyr vanille met banaan en chocolade

10 min.
Duik in een heerlijke ontbijtervaring met onze banaan en chocolade topping voor skyr. Rijpe bananen zorgen voor hun natuurlijke snoep en passen perfect bij de rijke en heerlijke tonen van chocolade. Voeg daar de knapperige en subtiel hartige noot van pistachenootjes aan toe en je krijgt een zeer bevredigende topping om je dagelijkse skyr of yoghurt om te toveren in een decadente traktatie.
https://www.arla.nl/recepten/skyr-vanille-met-banaan-en-chocolade/

Bereidingswijze

  • Snijd de banaan in stukjes en pel de pistachenootjes.
  • Vul een kom met een paar lepels Arla skyr vanille. Voeg de banaan toe.
  • Rasp de chocolade erover en werk af met een handje pistachenootjes.
Eet smakelijk!
Tips

Een perfect rijpe banaan met een paar bruine vlekken op de schil geeft een heldere en zoete smaak aan je ontbijtkom, maar als je liever een subtielere, minder zoete smaak hebt, kun je beter voor een net rijpe banaan gaan, voornamelijk geel, met een vleugje groen aan de uiteinden.

Tips

Experimenteer met de grootte van de chocoladestukjes. Gebruik geschaafde chocolade, fijngehakte chocolade of chocolade frieten, of grote grove stukken chocolade. Of misschien een mix.

Vragen over banaan en chocolade topping

Als je meer wilt weten over dit eenvoudige en heerlijke ontbijtbeleg, lees dan onze vragen en antwoorden hieronder.

Wat voor chocolade gebruik je als topping?
Als topping kun je verschillende soorten chocolade gebruiken, afhankelijk van je smaak. In dit recept raden we pure chocolade aan om een rijke, intense smaak toe te voegen die de zoetheid van de banaan en vanille skyr aanvult. Maar melkchocolade geeft een zoetere, romigere smaak en witte chocolade voegt een rijke, zoete en romige dimensie toe. Als je de voorkeur geeft aan een 'rauwe' smaak, zijn cacaonibs een uitstekende keuze. Ze geven een knapperig en bitter randje om de overig smaken in balans te brengen.
Hoe kun je banaan als topping gebruiken?
Als het je om versheid te doen is, snijd de banaan dan in plakjes en strooi ze over skyr of yoghurt voor een zoete bite. Als je zin hebt in iets meer verwennerij, probeer dan de plakjes banaan te karamelliseren. Deze stap houdt in dat je ze lichtjes sauteert in een pan met wat boter en suiker tot ze goudkleurig en kleverig worden. Gekarameliseerde of verse bananen geven een heerlijke, zoete draai aan elke topping.
Wat past er goed bij een topping van banaan en chocolade?
Pistachenootjes zorgen voor een uitgesproken smaak en knapperigheid en vormen een heerlijk contrast met de zoete topping. Je kunt ook overig noten gebruiken zoals pecannoten, walnoten of amandelen. Om de zoetheid van bananen en chocolade verder in balans te brengen, kun je yoghurt of skyr gebruiken, naturel of met vanille. Hun romige, licht pittige smaak harmoniseert de algehele smaak, en als je vanille kiest, geeft het een extra geurige twist die elke hap opwindend maakt.

Ingrediënten

Skyr, vanille
Banaan
1
Pure chocolade
Handje pistachenoten

Eenvoudige en klassieke combinatie: banaan en chocolade met knapperige pistachenootjes

De combinatie van banaan en chocolade is eenvoudig maar tijdloos - en universeel geliefd. De zoetheid van rijpe bananen harmonieert prachtig met de rijke, heerlijke tonen van chocolade, waardoor een heerlijke smaak ontstaat die bij elke hap weerklinkt. Daarna doen we er nog een schepje bovenop met knapperige pistachenootjes. Ze zorgen voor wat textuur en een vleugje aarde dat door de zoetheid snijdt en ervoor zorgt dat elke hap zowel qua textuur als smaak in balans is.

Ontdek meer van zoete en knapperige skyr toppings met onze sinaasappel, chocolade en pistache topping ; een fruit en amandel topping ; en pindakaas, banaan en pecan topping .

Geef een extra touch met gekarameliseerde banaan als topping

Wil je een beetje wow-factor toevoegen aan je topping? Carameliseer dan de plakjes banaan. Dit verandert ze van een eenvoudig, bekend fruit in een topping met een heerlijk complexe smaak en textuur. Het karamelliseren in boter en suiker versterkt de natuurlijke zoetheid van de banaan en geeft ze een mooie gouden kleur, een knapperige buitenkant en een zachte, smeltende binnenkant.