Smoothie bowl met skyr, avocado en spinazie

Smoothie bowl met skyr, avocado en spinazie

15 min.
Ontbijten kan snel, kleurrijk en vol smaken zijn. Dat bewijst ons matcha smoothie bowl recept! In slechts een paar minuten maak je een romige smoothiebowl op basis van skyr met een overvloed aan smaken van heerlijke ingrediënten zoals matchapoeder van groene thee, verse gember en banaan. Overgoten met vers fruit, granola en geraspte kokos, zit het vol met verschillende smaken en texturen die je zeker een goed begin van de dag zullen geven.
https://www.arla.nl/recepten/smoothie-bowl-met-skyr-avocado-en-spinazie/

Bereidingswijze

Smoothie
  • Mix skyr, banaan, avocado en de overige ingrediënten ongeveer 2 minuten tot het dik en egaal is.
Toppings
  • Bestrooi de smoothiebowls met granola, geschaafde kokos, appel en kiwi of kiwibessen. Garneer met tuinkers en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Naast het gebruik van skyr is bevroren fruit de beste manier om een dikke, romige textuur te krijgen die zowel in de mond als op het oog lekker is. Bananen vormen een uitstekende basis. Als je bevroren bananen mengt, krijgen ze een textuur die doet denken aan ijs.

Tips

Als je geen bevroren fruit bij de hand hebt, zijn er nog steeds manieren om een dikke, romige textuur te krijgen. Door bijvoorbeeld een handvol ijsblokjes toe te voegen, kun je de smoothie dikker maken en koud. Houd er wel rekening mee dat te veel ijs de smaak verdunt.

Vragen over matcha smoothie bowls

Een matcha smoothie bowl met een romige basis van skyr is een heerlijk ontbijt. Bekijk hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen over deze heerlijke en decoratieve kommen.

Hoe gebruik je matcha in een smoothiebowl?
Als je 'matcha' hoort, denk je vaak aan matcha thee. Hier wordt het poeder met heet water opgeklopt tot een schuimige, geconcentreerde thee. Maar matcha is niet alleen voor thee. Het is heerlijk in smoothies, en dus ook in smoothiebowls! Meng gewoon het poeder met de overig ingrediënten zoals yoghurt of vruchtenyoghurt en fruit, en zodra alles glad is en een levendige groene kleur heeft, is het klaar!
Hoe smaakt een smoothiebowl met matcha?
Matcha is vrij complex met een aardse, rijke en licht grasachtige smaak. Smoothiebowls met matcha hebben dus een veelzijdig smaakprofiel met zoete en aardse tonen, afhankelijk van wat je nog meer toevoegt. Wij kozen voor skyr, banaan en avocado om het smeuïg en romig te maken, maar ook zoet met nootachtige en pittige ondertonen. Spinazie, met matcha, voegt plantaardige aardse smaken toe. Omdat beide van nature een beetje bitter zijn, wordt gember gebruikt als tegenwicht. De verwarmende, aromatische smaak van gember brengt de smaken perfect in balans, verheldert ze en voegt een beetje warmte toe.
Welke toppings zijn lekker op een matcha smoothie bowl?
Goede toppings voor een romige en dikke matcha smoothie bowl zijn bijvoorbeeld toppings die extra textuur en smaak geven. Granola en geraspte kokos zijn goede voorbeelden, omdat ze lekker kauwen met een beetje knapperigheid en snoep. Vers fruit kan ook worden gebruikt om de gladde consistentie in evenwicht te brengen. Knapperige, zoete appels en zachte, pittige kiwibessen of gewone kiwi zijn heerlijke opties die elkaar en de algehele smaak van de kom aanvullen.

Ingrediënten

Smoothie
Skyr naturel
400 ml
Bevroren, rijpe banaan (ongeveer 100 g)
1
Rijpe avocado (ongeveer 75 g)
1
Ingevroren bladspinazie
150 g
Verse gember, geschild
25 g
Versgeperst citroensap
50 ml
Matchapoeder
1 tl
Topping
Granola
100 ml
Geraspte kokos
1 el
Rode appel, bijvoorbeeld pink lady (ongeveer 100 g), in plakjes gesneden
1
Kiwibessen of kiwi, in plakjes gesneden
1
Garnering
Eetbare bloemen, bijvoorbeeld tuinkers

Prachtig groene matcha smoothie bowl met knapperige toppings

Een dikke matcha smoothie bowl is een heerlijk en mooi ontbijt, middagtraktatie of zelfs dessert. Het werkt ook uitstekend als een smaakvolle snack tussen lunch en diner. De natuurlijke snoep zal je zeker bevredigen, terwijl de veelheid aan texturen elke hap interessant houdt.

Door de combinatie van levendige kleuren is het een verleidelijk gerecht, ongeacht wanneer je het serveert. Gemaakt met matcha, spinazie en avocado is de primaire kleur onmiskenbaar groen. De schijfjes groene appel, gouden granola en witte kokos zorgen niet alleen voor extra knapperigheid, maar vormen ook een mooi contrast met de basis van de groene kom, zodat de kleur echt knalt.

Als het levendige kleurenschema van deze heerlijke kom je aanspreekt, ben je misschien ook geïnteresseerd in onze recepten voor avocado smoothie bowls , spirulina smoothie bowl s, en bosbes smoothie bowls ook.

Romige gemengde heerlijkheid met skyr en smaakvolle ingrediënten

Dit recept is ongelooflijk makkelijk omdat je alle ingrediënten gewoon mengt tot je een dikke en romige textuur krijgt. Als basis kozen we voor skyr. Dit klassieke, verrukkelijke product heeft van nature een dikke en romige textuur die zich goed leent voor smoothies en smoothiebowls. De smaak is mild en licht pittig, waardoor het een geweldige achtergrond vormt voor allerlei heerlijke ingrediënten zoals boterachtige, ietwat nootachtige avocado en aardse, licht bittere spinazie.

Aardse matcha, pittige gember en zoete banaan

De meest prominente smaken van deze matcha banaan smoothie bowl zijn natuurlijk matcha en gember. Matcha is afgeleid van fijngemalen groene thee en heeft een unieke, levendige smaak die vrij complex is. Het heeft een romige, aardse groente smaak met een lichtzoete nasmaak. Maar het heeft ook een bitter randje, vooral in meer geconcentreerde vormen, waardoor het perfect is om te mengen met bijvoorbeeld een zoete banaan, die ook zorgt voor een dikke, gladde consistentie.

Verse gember heeft een warme, kruidige smaak. Het is zeer aromatisch en levendig en doordrenkt de kom met zijn sterke, kenmerkende smaak. Het voegt ook een beetje warmte toe, en de natuurlijke warmte en kruidigheid van gember vormen een mooi tegenwicht voor de aardse en enigszins bittere tonen van de groene matchapoeder.

Voeg je eigen touch toe

Een gemakkelijke manier om dingen te mixen is door te spelen met verschillende toppings. Je kunt verschillende soorten granola gebruiken om knapperigheid en smaak toe te voegen, maar je kunt er ook chiazaadjes of cacao nibs over strooien. Cacao nibs bieden een rijke, licht bittere smaak die de zoetheid en aardsheid van de bowls kan aanvullen, terwijl chiazaadjes een subtiele nootachtige smaak toevoegen die mooi past bij het algehele smaakprofiel van de bowls.

Of ga voor groener met bijvoorbeeld muntblaadjes! Ze voegen een verfrissende smaak toe om de aardse smaak van matcha in balans te brengen en ze zien er prachtig uit bovenop. Een ander groen tintje dat ook de aardse smaak van de kom versterkt, is een beetje extra poeder over de kom strooien. Dit versterkt de smaak en maakt de kom nog aantrekkelijker.