Smoothie bowl met frambozen

Smoothie bowl met frambozen

15 min.
Deze prachtige frambozen smoothie bowl is misschien precies wat je nodig hebt om een heerlijke dag te beginnen. Hij is ongelooflijk makkelijk te maken en zit boordevol smaak en frisheid. Deze kommen zien er in slechts een paar stappen absoluut goddelijk uit en zijn perfect als ontbijt of als snack wanneer je snel iets nodig hebt. Je kunt het net zo goed nu al aanraden aan vrienden en familie, want ons recept voor een smoothiebowl met frambozen zal zeker indruk maken.
https://www.arla.nl/recepten/smoothiebowl-met-frambozen/

Bereidingswijze

  • Mix skyr, frambozen, banaan en açai poeder ongeveer 2 minuten tot een dikke smoothie.
  • Giet in twee kommen en werk af met frambozen, kokosvlokken en cacaonibs.
  • Garneer met oregonklaver en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Voor de perfecte fluweelzachte textuur meng je eerst ingevroren bessen en skyr. Wanneer ze goed gemengd zijn, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Voeg de skyr geleidelijk toe om de consistentie te controleren.

Tips

Neem de tijd om de toppings te plaatsen voordat je je smoothie bowl serveert. Het duurt niet lang, maar de visuele presentatie betekent veel, vooral bij een verder eenvoudig ogende portie als deze.

Vragen over frambozen smoothie bowl

Een smoothiebowl met frambozen is een eenvoudige, makkelijk te maken traktatie, maar dat betekent niet dat er geen vragen kunnen rijzen. Als die er zijn, beantwoorden we hieronder een aantal van de meest gestelde vragen.

Kan ik ingevroren frambozen gebruiken voor een smoothiebowl?
Ja, het gebruik van ingevroren frambozen voor je smoothie bowl wordt zelfs aangemoedigd. Op die manier breng je een natuurlijke koelte in de smoothie zonder dat je ijsblokjes hoeft te gebruiken en het risico loopt dat de sterke smaak verwatert. Voor een frambozen topping raden we echter aan om verse en sappige frambozen te gebruiken.
Welke toppings zijn lekker op een smoothiebowl met frambozen?
In ons recept raden we kokosvlokken, verse frambozen en donkere granola of chocoladepoeder aan. Elk draagt bij aan de smaak en textuur van de uiteindelijke smoothiebowl. Het goede aan smoothiebowls is echter dat je alle toppings kunt gebruiken die je lekker vindt, dus probeer bijvoorbeeld eens een selectie noten en zaden voor extra knapperigheid en een nootachtige smaak, of in blokjes gesneden fruit voor nog meer verfrissing en kleur.
Kun je restjes frambozen smoothie bowl bewaren?
Ja, je kunt de frambozen smoothie bowl ongeveer 24 uur in de koelkast bewaren, maar het is aan te raden om hem meteen te consumeren voor de beste smaak en textuur. Als je de frambozen smoothie in de koelkast bewaart, kunnen de smaak en kleur vervagen en kan de smoothie gaan schiften. Dit kan echter worden verholpen door het goed door te roeren voordat je het serveert. Het is het beste om toppings apart te bewaren om de versheid en knapperigheid te behouden.

Ingrediënten

Smoothie met frambozen
Arla® skyr vanille
400 ml
Ingevroren frambozen
200 g
Rijpe bananen (ongeveer 300 g)
3
Açaipoeder
2 el
Toppings
Frambozen
75 g
Kokosvlokken
2 el
Zoete cacaonibs of donkere granola
2 el
Garnering
Oregonklaver

Maak een romige frambozen smoothie bowl

Onze romige frambozen smoothie bowl is gemakkelijk te maken en zal je smaakpapillen zeker tevreden stellen. De heerlijk romige textuur komt van de skyr met vanillesmaak en in combinatie met ingevroren frambozen krijg je de heerlijk friszoete smaak. Bovendien zorgen de ingevroren frambozen voor een mooie kleur en een frisse, pittige smaak.

Dit recept voor frambozen smoothie bowl is niet beperkt tot ontbijt of snacks, het kan ook een verfrissend dessert zijn. De koude, romige textuur doet denken aan ijs en de toppings maken van de presentatie een kunstwerk.

Met banaan en açai

De skyr en frambozen doen maar het halve werk. Banaan en açai poeder zorgen voor een breed scala aan smaaknuances en visuele aantrekkingskracht om de smoothie naar een hoger niveau te tillen.

De bananen zorgen voor snoep en romigheid, terwijl het açai poeder bijdraagt aan de algehele smaak door de overig ingrediënten te versterken. Bovendien voegt het dieppaars toe aan het frambooskleurige mengsel, wat resulteert in een prachtige roze smoothiebowl.

Afgetopt met verse frambozen, kokosvlokken en een chocoladecrunch

Hoewel een oogverblindende roze wolkachtige smoothie al om van te watertanden is, is een topping met verse frambozen, kokosvlokken en een chocolade crunch een must.

Glinsterende verse frambozen zien er geweldig uit bovenop, maar ze brengen ook een boost van intense frambozensmaak. Zoet en sappig voegen de bessen veel heerlijke nuances toe aan de vele complementaire smaken in de schaal.

Kokosvlokken zorgen voor een milde, aangename knapperigheid en geven de kom een licht tropisch tintje. Ze zijn licht nootachtig, subtiel zoet en vullen de frambozen goed aan. Voor een meer bevredigende crunch kun je kiezen voor zoete, donkere granola, die elke hap interessant en smakelijk maakt. En vergeet niet te garneren met rode veldzuring voor de finishing touch.

Als je echt van smoothiebowls houdt, hebben we een grote selectie verse, fruitige, zoete en overheerlijke opties voor je. Als je van kleurrijke maaltijden houdt, probeer dan de mooie blauwe en roze smoothie bowl voor maximale kleur of ga voor groener met een verrukkelijke matcha smoothie bowl .

Afhankelijk van je voorkeuren

Er zijn talloze manieren om een frambozen smoothie bowl te maken, en je kunt er gemakkelijk mee variëren. Als je wilt spelen, is het het makkelijkst om de smoothie te houden en te experimenteren met de toppings.

De verse frambozen passen natuurlijk goed bij de frambozenbasis, maar er zijn nog veel meer opties. Je kunt je smoothie gemakkelijk bombarderen met plakjes aardbei, bosbessen of zelfs bramen. Ze passen allemaal in het smaakprofiel en ze brengen allemaal de sappige textuur waar we naar op zoek zijn. Je kunt ook stukjes mango proberen om de fruitige en tropische noten te versterken.

Noten en zaden zijn ook een populair alternatief. Vervang de granola door gehakte walnoten, amandelen of pecannoten en voeg wat pompoen- of zonnebloempitjes toe. Op die manier heb je nog steeds de knapperigheid en textuur van granola, maar met een diepe nootachtige achtergrond die de frambozen smoothie bowl nuance geeft.