Arla Lactofree

Duurzaamheid

Ga jij mee op onze duurzaamheidsreis?

Bij Arla zijn we continue op zoek naar manieren om de impact op het klimaat te verminderen. Lees hieronder meer over onze initiatieven!

Een stap in de goede richting

Bij Arla Lactofree geven we om deze wereld. Daarom zijn we continu op zoek naar manieren om onze impact op het klimaat te verminderen. Zo creëren we samen een mooiere wereld om ons heen. Stapje voor stapje. 

We hebben nu ook weer een stapje gezet. Vanaf nu gebruiken we namelijk nog meer natuurlijke materialen² voor onze verpakking:

 

 

Een stap in de goede richting
Hernieuwbaar¹ plastic
Hernieuwbaar¹ plastic
Gemaakt van materiaal dat groeit in de natuur¹
Gemaakt van materiaal dat groeit in de natuur¹
Reduceren gebruik fossiele grondstoffen¹
Reduceren gebruik fossiele grondstoffen¹

Langer vers

We gebruiken een dunne beschermlaag in onze melkverpakkingen om de melk langer vers te houden en zo voedselverspilling tegen te gaan. Deze laag kunnen we helaas nog niet van hernieuwbaar materiaal maken, maar hier hopen we ook snel een stap in te kunnen zetten.

Kijk, ruik & proef

Onze producten zijn vaak nog goed na houdbaarheidsdatum. Gebruik daarom je zintuigen om te beoordelen of dat het geval is, zo gaan we samen voedselverspilling tegen.

Langer vers

Help je mee te recyclen?

Veel materiaal kan opnieuw gebruikt worden. Daarom recyclen we graag! Help jij mee?

Op onze producten* staat hoe je de verschillende soorten verpakkingen kunt recyclen.


*Let op: ondanks dat onze verpakking en folie van de crème fraîche voor een groot deel uit papier bestaat, is het beter deze niet bij het oud papier te recyclen vanwege eventuele voedselresten. De deksel mag bij het plastic afval worden weggegooid, de beker en het folie kunnen bij het restafval.

Help je mee te recyclen?

Duurzame zuivel

Lees meer over de toekomst van duurzame zuivel bij Arla

Duurzame zuivel
1 In de productie van onbewerkt plastic is een equivalente hoeveelheid plantaardige grondstoffen toegevoegd aan fossiel plastic via het mass balance system
2 Deze verpakking vergeleken met de vorige verpakking