Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Je vindt onze contactgegevens helemaal onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Arla Lactofree bestemd?

Arla Lactofree is speciaal voor mensen die gevoelig zijn voor lactose. Dat wil zeggen dat deze mensen de lactose (melksuiker), die van nature in melk zit, niet goed kunnen verteren.
Dit kan ongemakken geven als buikpijn, misselijkheid, opgeblazen gevoel en diarree na het gebruiken van melk.

In Arla Lactofree producten zijn de melksuikers met behulp van een gepatenteerde methode omgezet in andere suikers zodat je de producten toch kunt gebruiken als je gevoelig bent voor lactose. Arla Lactofree is échte zuivel, zonder lactose. Het levert je daarom ook al het goede van melk zoals eiwitten, calcium en B-vitamines.

Hoe wordt Arla Lactofree gemaakt?

In melkproducten zit lactose oftewel melksuiker.
Voor Arla Lactofree zijn de melksuikers in de melk met behulp van een gepatenteerde methode omgezet in andere suikers.

Zo kan je toch genieten van melk en krijg je de voedingsstoffen binnen die in melk zitten, zoals eiwit, B-vitamines en calcium.

Waar kan ik Arla Lactofree kopen?

Arla Lactofree halfvolle melkdrank, houdbare melkdrank, halfvolle yoghurt, halfvolle vanilleyoghurt en roomkaas zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

Je kunt contact opnemen met Arla Consumentenservice om te vragen of er een filiaal bij jou in de buurt zit.
Heeft jouw supermarkt geen Arla Lactofree  in het assortiment, vraag er dan naar bij de klantenservice van de betreffende supermarkt!

Kan ik Arla Lactofree gebruiken bij (koe)melkallergie?

Nee, bij een koemelkallergie ben je allergisch voor het eiwit in melk. Je kunt dan helaas ook geen lactosevrije zuivel gebruiken.
Weet je niet zeker of je allergisch bent voor melk of dat je gevoelig bent voor lactose? Ga dan naar een arts of diëtist voor advies.

Waar in het koelschap kan ik de producten vinden?

Je vindt onze verse melk, halfvolle yoghurt en halfvolle vanilleyoghurt in het verse zuivelschap bij alle andere zuivelproducten. Arla Lactofree roomkaas staat in het koelschap bij andere roomkaasproducten.

Hoe moeten de producten worden bewaard?

De producten moeten, net als andere dagverse zuivelproducten, gekoeld bewaard worden bij 2-7 °C.

Past Arla Lactofree in een gezond voedingspatroon?

Ja, Arla Lactofree wordt gemaakt van gewone koemelk en bevat daarom ook al het goede van zuivel, zoals eiwit, B-vitamines en calcium.