In bessen bijten is echt geweldig en heerlijk. Maar je kunt ook een deel van de bessen pureren om een sausachtige consistentie te creëren of ze zelfs even laten koken om er een compote van te maken. De combinatie van gepureerde en hele bessen geeft een aangename balans van textuur en smaak.
Ons recept is gemakkelijk, maar om meer te weten te komen, kun je hieronder enkele vragen en antwoorden lezen over dit eenvoudige ontbijtrecept.
Aardbeien
|
4 - 6 |
---|---|
Arla® skyr naturel
|
450 g |
Bosbessen
|
50 g |
Bramen
|
4 - 6 |
Pompoenpitten
|
2 el |
Zonnebloempitjes
|
2 el |
Geniet van je ontbijt met een verfrissende kom skyr of yoghurt met een heerlijke topping van bosbessen, aardbeienyoghurt en aardbei. Aardbeien hebben een levendige, zoete smaak met een vleugje zuur, die het uitstekend doet in combinatie met braam en bosbes - die beide zoetheid en een mix van wrange en pittige smaken leveren. Ze smaken niet alleen onuitwisbaar, maar de bessen verschillen ook in textuur, variërend van zacht tot stevig, waardoor elke lepel een smaak- en textuuravontuur wordt.
Bestrooi met een flinke hoeveelheid pompoenpitjes en zonnebloempitjes om wat knapperigheid toe te voegen. De mix van zaden is een geweldige manier om de romige skyr en zachte, sappige bessen in balans te brengen en tegelijkertijd wat smaaknuances toe te voegen. De zaden zorgen voor een milde nootachtige, aardse en licht boterachtige smaak en als kleine bonus voegen ze een mooie, esthetische look toe.
Probeer ook eens andere knapperige toppings, zoals onze granola en zaad topping voor skyr, warm smakende en heerlijke perzik, pecan en kardemomzaad topping voor skyr of klassieke fruit en amandel topping voor skyr.