Skyr bowl met zelfgemaakte granola en rode bessen

Skyr bowl met zelfgemaakte granola en rode bessen

Je eigen granola maken is verassend makkelijk! Probeer het eens uit en combineer de granola met rode bessen en de zachte smaak van Arla skyr.

Bereidingswijze

  • 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 2. Breng de honing en boter op temperatuur in een kleine pan op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en het goed is vermengd. 3. Giet dit over de havermout in een kom en voeg de kaneel en zout toe. 4. Smeer de mix uit over een bakplaat met bakpapier. Bak het geheel 30 minuten in de oven totdat het goudbruin kleurt. Kijk regelmatig en schep de granola even om. Dit voorkomt dat de granola verbrand en zorgt ervoor dat alles gelijkmatig bruin wordt. 5. Laat de granola afkoelen op de bakplaat terwijl je het voorzichtig kruimelt met een spatel. Wanner het is afgekoeld, bewaar het in een luchtdichte verpakking. 6. Nu de granola klaar is, verdeel de skyr over 2 kommen. 7. Bestrooi een deel van de granola over de skyr. 8. Verwijder de rode bessen van de takjes en strooi ze over de skyr.
Eet smakelijk!
Tip

De granola kan je ongeveer 2 weken goed houden in een luchtdichte verpakking.

Ingrediënten

Arla® skyr naturel
450 g
Rode bessen
80 g
Zelfgemaakte granola
Honing
75 g
Boter
50 g
Havermout
325 g
Kaneelpoeder
1 tl
Snufje zout