Smoothie met skyr, havermout en bloemkool

Smoothie met skyr, havermout en bloemkool

5 min.
Smoothie met skyr, havermout en bloemkool - een snel ontbijt als je goed voor jezelf wilt zorgen. De bloemkool zorgt ervoor dat de smoothie meer vult. De bloemkool wordt vergezeld door zure bessen en zoete banaan, een echte smaakexplosie. Gebruik de bessen die je kan vinden - bijvoorbeeld zwarte bessen, bosbessen, bramen of frambozen. Je kunt je smoothie makkelijk klaar maken door groenten en fruit in kleine porties te verpakken en in te vriezen. Haal dit er per portie uit de vriezer, waarna je gemakkelijk in de ochtend een smoothie kunt maken.

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in roosjes en de banaan in stukjes.
  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix op de hoogste snelheid.
  • Ga door tot het al het ijs vermengd is in kleine stukjes, dit duurt ongeveer 2 - 3 min.
  • Schenk de smoothie in een hoog, koud glas en versier met wat verse bessen. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip

Is de smoothie wat dik? Dan kan je een extra ijsblokje toevoegen. Dit recept kan ook goed gemaakt worden met diepvries banaan, bessen en bloemkool. Voeg dan geen ijsblokjes toe maar 100 ml water om dezelfde structuur te krijgen.

Ingrediënten

Bloemkool
100 g
Arla® skyr vanille
300 ml
Ijsblokjes
4
Havermout
100 g
Bananen
200 g
Bosbessen
100 g