Arla skyr met verse kersen en amandelschaafsel
  • Arla
  • Recepten
  • Arla skyr met verse kersen en amandelschaafsel

Arla skyr met verse kersen en amandelschaafsel

Bereidingswijze

Zo maak je het
  • Verdeel de Skyr over 2 kommen. Schep de kersen over de Skyr en bestrooi met de amandelschaafsel. Tip: Amandelschaafsel roosteren perfect op 150 graden gedurende 20-25 minuten
Voor de geconserveerde kersen
  • Halveer de kersen en verwijder de pitten. Verwarm het water, de suiker en het citroensap in een pan. Voeg de kersen toe en laat het water koken. Verwijder de pan van het vuur en laat het volledig afkoelen voordat je het serveert Bewaar de kersen 2-3 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Geconserveerde kersen zonder pit
100 g
Arla® skyr naturel
450 g
Amandelschaafsel
25 g
Voor de geconserveerde kersen
Kersen zonder pit
500 g
Water
100 ml
Bruine suiker
125 g
Halve citroenen