Smoothiebowl met mango en kokos

Smoothiebowl met mango en kokos

15 min.
Breng een tropisch eiland naar je keuken met een heerlijke tropische smoothie bowl boordevol smaak. Deze bowl is op maat gemaakt voor wie in de zomer van exotisch eten geniet of in de winter van warmere bestemmingen droomt. Dus kom je bed uit en maak voor jezelf een zoete en verfrissende tropische smoothie bowl die je smaakpapillen zeker zal laten springen van genot.
https://www.arla.nl/recepten/smoothiebowl-met-mango-en-kokos/

Bereidingswijze

  • Mix skyr, mango en banaan ongeveer 2 minuten tot een dik mengsel.
  • Giet de smoothie in twee kommen en vul aan met granola, mango, passievrucht, kokosvlokken en bosbessen.
  • Garneer met citroenmelisse en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Het is een goed idee om de ingevroren mango en kokos eerst te mengen. Mix tot het een gelijkmatige, romige textuur heeft en voeg dan de banaan toe. Dit zorgt ervoor dat elke lepel even romig en smaakvol is.

Tips

Presentatie is belangrijk, dus houd daar rekening mee als je de toppings toevoegt. Groepeer ze op basis van texturen, kleuren en smaken, of leg ze strategisch in laagjes zodat elke lepel een beetje van alles krijgt.

Tips

Om de hele maaltijd koud en verfrissend te houden, laat je de kommen in de koelkast of vriezer staan terwijl je de smoothie maakt, zodat ze ijskoud zijn wanneer je de smoothiebowl serveert.

Vragen over tropische smoothie bowl

Wij vinden dat iedereen in staat moet zijn om een tropische smoothiebowl te maken, dus hebben we hieronder een aantal van de meest gestelde vragen hierover beantwoord.

Wat doe je in een tropische smoothiebowl?
In ons recept raden we aan om kokos skyr, ingevroren mango en rijpe banaan toe te voegen. De skyr zorgt voor een romige en tropische basis, terwijl ingevroren mango en rijpe banaan een zoete, fruitige frisheid aan de mix toevoegen. Gemengd is het resultaat een romige smoothie vol heerlijke tropische smaken.
Welke toppings zijn lekker op een kokos smoothie bowl met mango?
Je kunt op veel verschillende manieren te werk gaan, maar streef naar verschillende texturen voor het beste resultaat. Vruchten zoals mango, bosbessen en passievrucht zijn zacht, sappig en zoet en passen daarom goed bij de smaak en consistentie van de smoothie. Granola en kokosvlokken helpen bij de zoetheid, terwijl ze ook knapperig zijn en elke hap lekker maken.
Hoe maak je een smoothiebowl geel?
Als je een naturel witte basis gebruikt, bijvoorbeeld skyr, krijgt deze vanzelf kleur van het fruit of de bessen die je toevoegt. Als je witte skyr combineert met mango en banaan, krijgt het een lichte, gele kleur die dient als een mooi canvas voor alle toppings die je wilt toevoegen.

Ingrediënten

Smoothie
Kokos skyr
400 ml
Ingevroren mango's, in stukjes
200 g
Rijpe banaan, groot (ongeveer 150 g)
1
Toppings
Granola
50 ml
Mango, in plakjes (ongeveer 100 g)
½
Passievruchten, vruchtvlees
2
Kokosvlokken
2 el
Bosbessen
50 g
Garnering
Vers citroenmelisseblad

Maak een heerlijke kokos smoothie bowl met mango

Als je op zoek bent naar een onweerstaanbare smaak, dan is een heerlijke kokos smoothie bowl met mango iets voor jou. Met lagen op lagen fruit is deze tropische smoothiebowl voor liefhebbers van fris fruit met een exotisch tintje. Dikke skyr vormt de basis en voegt zoete ondertonen van kokos toe. Gemengd met banaan en mango wordt het snel gemengd tot een fluweelzacht mengsel.

Als je van een kleurrijke kom houdt, hebben we een grote selectie opties in alle kleuren van de regenboog. Kijk eens naar een prachtige blauw met roze smoothie bowl , een prachtige groene avocado smoothie bowl , of een prachtige paarse braam smoothie bowl .

Tropische thema toppings

Met een ruime keuze aan exotische toppings ziet je bowl eruit alsof hij versierd is met het fijnste verse fruit van een exotische bestemming. De toppings zijn geselecteerd om het gehemelte te prikkelen met hun zoete, frisse en sappige smaken. De mooie gele mango brengt een diepe zoetheid die goed samengaat met de pittigheid van de passievrucht en de sappige frisheid van de bosbessen. De granola is net zo belangrijk met zijn knapperige textuur en de kokosvlokken sturen je naar een zonovergoten paradijs.

Een exotisch ontbijt of snack

Een verrukkelijke tropische smoothiebowl zou niet beperkt moeten zijn tot een specifiek moment van de dag. Het wordt vaak beschouwd als een ontbijt, wat logisch is omdat het snel te maken is en dient als een smaakvolle en verfrissende maaltijd om de dag mee te beginnen.

Hoewel het vaak 's ochtends wordt gebruikt, is het net zo lekker als tussendoortje 's middags of 's avonds als je trek krijgt en iets makkelijks en verfrissends wilt. De fruitige smaakbom stilt je honger en kan zelfs worden geserveerd als alternatief voor een dessert. Het is koud, snoep en fruitig - de perfecte dessertcombinatie.

Experimenteer met nieuwe smaken en toppings

Hoe je je tropische smoothie bowl maakt en versiert, is aan jou. De keuken is een speeltuin waar je naar hartenlust smaken en texturen kunt mixen en matchen.

Als je geen skyr hebt met kokossmaak, kies dan voor een natuurlijke versie of misschien eentje met vanille. Als je de kokossmaak wilt behouden, voeg dan een beetje kokosmelk toe. Let er wel op dat het de smoothie dunner maakt, dus voeg niet te veel toe.

Als je een complexere smaak wilt, voeg dan ananas of papaja toe. Beide passen goed bij de smaak van mango en behouden de tropische sfeer terwijl ze complexiteit en diepte toevoegen.

Natuurlijk kun je ook verschillende toppings proberen. Vul je tropische smoothie bowl bijvoorbeeld met plakjes kiwi. Ze voegen een pittige smaak en een prachtige kleur toe. Je kunt ook een handje gojibessen toevoegen. Misschien vind je meer inspiratie in ons recept voor dragon fruit smoothie bowl .