Mediterraan gevuld brood

Mediterraan gevuld brood

Rating (0 votes)

My rating

Mediterraan gevuld brood

Number of portions
  • 2 ciabatta’s of stokbroden
  • 150 g Arla Apetina® blokjes in olie
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 theel. chilipoeder
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. koriander
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • verse munt
  • verse platte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

Snijd van de bovenkant van het brood af, hol het brood iets uit. Laat de witte kaasblokjes uitlekken maar bewaar de olie. Snijd te tomaatjes kleiner en de sjalotjes fijn. Verwarm 3 eetlepels van de opgevangen olie, in een koekenpan. Bak hierin het gehakt samen met de sjalotjes rul. Voeg tijdens het bakken de chilipoeder, komijnpoeder, koriander en wat zout toe. Bak het gehakt in ongeveer 8 minuten bijna gaar, maak het op smaak af met wat versgemalen peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Hak de munt en peterselie fijn, meng 2 eetlepels hiervan samen met de witte kaasblokjes, de zongedroogde tomaatjes door het gehakt. Vul het brood met dit mengsel, meng intussen de overige olie met nog 2 eetlepels fijngehakte kruiden. Besmeer het Mediterraan gevulde brood met wat kruidenolie.